• Vedeževanje in svetovanje Astrohiša

Nordijski runski horoskop


Vsako znamenje označuje obdobje dveh tednov. Horoskop ima 24 znamenj, kolikor je run. Zato je bolj precizen, kot moderni horoskopi, kjer je več verjetnosti, da imata dve osebi enako znamenje in sta popolnoma drugačni. V antični dobi so v runah merili prehod časa, vsake dva tedna  so opažali in beležili spremembe v naravi in sočasno  tudi v ljudeh. Njihovo Novo leto se je začelo po našem koledarju 29. Junija, s prvo runo in istoimenskim prvim znamenjem; Fehu.


 
29. December – 12. Januar: Eihwaz, št. 13
Zakrit z varovalno masko, ne dovoliš nikomur v svoj svet. Če se kdo vsiljuje, se situacija samo poslabša, saj se še bolj zapreš. Tvoja moč leži v tvoji inteligenci in zaprtosti, saj si oseba, sposobna živeti v tišini in nikdar nikomur razkriti skrivnosti. Da bi odkril svoje darove, potrebuješ čas in tišino. V življenju te čakajo močne izkušnje, iz katerih se lahko razvijejo redki darovi.

13. Januar – 27. Januar: Pertho, št. 14
Potrebuješ veliko pozornosti in takrat blestiš. Pred ljudmi nastopaš in jih popolnoma začaraš s triki in iluzijami. Če nimaš pozornosti, trpiš v sebi. Nagnjen k hedonizmu uživaš vsak trenutek. Želiš si nevarnega življenja, brezskrbnosti in anarhije. Življenje ti lahko spremeni samo en mali zaplet, preobrat ali menjava smeri vetra in že slediš novi poti. Intenzivnost je motor in skrivnost, ki te poganja naprej.

28. Januar – 11. Februar: Algiz, št. 15
Lenoba te vodi za roko in nezaupanje vase sledi. Imaš veliko skritih talentov, vendar potrebuješ veliko časa, preden zaupaš drugi osebi. Vstop v svoj skriti vrt dovoliš le osebi, ki ima tvoje srce in še to samo, če oceniš, da te dovolj spoštuje. S časom in izkušnjami se bo tvoja karizma okrepila in lahko se boš osredotočal na pomoč drugim, imaš potencial postati duhovni vodja.

12. Februar – 27. Februar: Sowelo, št. 16
Pametna in preračunljiva oseba, nikdar ne storiš nič zastonj. Dobro vidiš napake drugih in jih primerno kaznuješ, svojih pa ne vidiš prav dobro. Vedno meniš, da imaš za svoja početja upravičene razloge. Vedno uporabljaš cel kup vezi in bližnjic do svojih ciljev. Usojeno ti je, da dosežeš velike reči v življenju, da živiš dobro in spoštovano življenje ter da dosežeš ogromno na področju literature, kulture in umetnosti. Toda, ne na tak način. Ko se naučiš spoštovati druge osebe, se ti bo življenje začelo odvijati tako kot si v resnici želiš, brez bližnjic.

28. Februar – 14. Marec: Tiwaz, št. 17
Si oseba trofej, vedno tekmuješ in zmaguješ. Tak življenjski slog te lahko pripelje v obsesijo, da moraš vedno zmagovati, v nasprotnem primeru se lahko tudi kaznuješ. Največkrat presežeš pričakovanja ostalih. Ti darovi ti niso bili podarjeni zato, da znoriš od njih, pač pa zato, da jih vedno uporabljaš za pravičen cilj. Si bojevnik, nahranjen s pogumom, z močjo karakterja in iskrenostjo do sebe, toda dovoli si imeti učitelja. Zaupaj.

15. Marec – 29. Marec: Berkana, št. 18
Tvoja družina ti je podarila trdo kožo, ki te bo obvarovala pred udarci usode. Ljubiš otroke in si želiš velike družine. Imaš vse, kar je potrebno, da takšno srečno družino tudi ustvariš. Razumevanje, nežnost in razvajanje ti gotovo ne manjkajo. Imaš terapevtske sposobnosti in talent za delo z ljudmi. Iz otroštva poznaš bolečino in notranjo zmedo, kasneje v življenju pa pride slajša doba, ki ti nudi okrevanje in regeneracijo. Slednje lahko kasneje nudiš tudi drugim.30. Marec – 13. April: Ehwaz, št. 19
Si oseba, ki je zmožna globoke ljubezni. Veš, kako nuditi varnost in držati obljubo. Imaš pa tudi veliko ljubezen do narave in živali, zato je primerno, da svoje življenje oviješ okoli takšnih poklicev. Imaš zmagovalno karto na svoji strani, toda potrebno je sodelovanje z drugimi. Sam se večkrat počutiš zmedeno in nesigurno. Si uporniškega srca, toda nikdar ne pozabiš vrniti ljubezni, ki jo prejmeš.

14. April – 29. April: Mannaz, št. 20
Si iskalec nematerialnih resnic in skrivnosti. Ne dovoliš pametovanja in arogance drugih ljudi. Brez besede jih utiša že samo tvoja drža in karizma, ki napolni prostor. Rad vidiš, da se sosedje med seboj spoštujejo, rad sodeluješ z drugimi in rad deliš nasvete. Tvoj razum in tvoja intuicija sta v popolnem ravnovesju. Tvoja usoda je mediatorske narave. Z nudenjem pomoči drugim, boš dosegel tudi svoje cilje.

30. April – 14. Maj: Laguz, št. 21
Ljubiš morja in potovanja, toda cena takšnega življenjskega sloga je pri tebi čestokrat osamljeno srce. Tvoja razpoloženja so naravnost bizarna, v enem trenutku si sladek in obetaven, že v naslednjem poln besa in samouničevanja. V obeh primerih pa vedno deluješ šarmantno, globoko in notranje bogato. Imaš darove, s katerimi lahko pomagaš drugim ljudem v stiski: razumevanje, tolažba in zdravljenje so tvoji darovi. Obrni se na pot, ki ti jih bo pomagala razvijati.


15. Maj – 29. Maj: Inguz, št. 22
Si tihe sorte, bolj romantične narave, malce sramežljiv in družina je tvoje pribežališče. Sposoben si trdnih in globokih čustev, toda ne brez romantike. Imaš dobre ideje, ki bi jih moral raziskovati in dobro sodeluješ v ekipi. Bolj kot uspeh te zanima notranji mir, varnost trdne družine in zvestega partnerja. Želiš si biti vzor drugim in jih tudi učiti. Tvoja usoda je, da se razvijaš skozi užitke in ljubezen, če tega nimaš, te premaga depresija.

30. Maj – 13. Junij: Othila, št.23
Sreča te je poljubila v mnogih situacijah. Veliko dobiš od drugih in nikdar ne oklevaš, ko je treba dati. Radodarnost je tvoja vrlina. Udobje ti je usojeno, ustvari si družino v vrednotah, ki jih ceniš in ki si jih pridobil iz tvoje primarne družine. Četudi podariš svoje najboljše priložnosti drugim ljudem, jih bo še vedno ostalo dovolj zate, tako ti je usojeno. Nevarnost preži v samskem življenju, brez družine se te lahko prime nevaren bes, ki ti odnese tla pod nogami.

14. Junij – 28. Junij: Dagaz, št. 24
Ostro oko in jasen um ujameta vsakega, ki bi ti utegnil škodovati. S svojim šestim čutom lahko odkriješ skrite darove in vznemirljive priložnosti. Verjameš vase in zaupaš drugim. Si dinamična oseba, vedno pripravljena vstati iz padca in takoj nadaljevati. Usojeno ti je, da začneš v megli in nadaljuješ v jasnini, oseba, ki ti prekriža življenja po naključju, ti pomaga razumeti kdo si in kam greš. Srečen obstoj, brez senc, te čaka.

29. Junij – 13. Julij: Fehu, št. 1
Ti si ogenj, ki žari pod pepelom, tih in nadzorovan. Četudi je cilj težko dosegljiv in sprva ne vodi k uspehu ter finančni neodvisnosti, še vedno na koncu zmagaš in osvojiš cilj. Kakršnakoli je tvoja pot, usojeno ti je, da dosežeš dober socialno ekonomski položaj. Tvoje življenjske izkušnje ti dajejo karizmo in zmožnost, da profitno nadvladaš situacije. Premagaj posesivnost do stvari in se nauči deliti.

14. Julij – 29. Julij: Uruz, št. 2
Usojeno ti je, da vodiš. Tvoja naloga je, da zanetiš nove zamisli pri sebi in pri ljudeh, ki ti zaupajo. Tako napreduješ. Tvoja dva cilja sta znanje in moč. Sanjaš o dominaciji situacije, toda, če želiš, da ti bo uspelo, moraš potegniti skrito znanje iz globin svoje duše. Nikdar ne zlorabljaj svojih vez in položaja, ker se ti bo grenko maščevalo. Nauči se razlikovati zlato od slame in ceni tradicijo.

30. Julij – 13. Avgust: Thurisaz, št. 3
Si oseba polna strasti in entuziazma, večkrat neumirjena v duši. Nadzor ti uhaja zato, ker so tvoje želje, užitki in občutki premočni in te odnesejo. Včasih se podajaš v različne ekstreme, saj tako pobegneš pretiranemu izražanju emocij. Tvoja čast vedno brani upravičene razloge in varuje tiste, ki jih ljubiš. Igrati igro pomeni zate zares živeti, usojeno ti je, da ti uspe, čeravno večkrat plavaš proti toku in ti je težko, na koncu ti ne bo žal.

14. Avgust – 28. Avgust: Ansuz, št. 4
Mojster besed, z enim stavkom lahko zmagaš vojno, zlomiš srce ali zanetiš prepir. Obvladuj besede, da ti ne bo kdaj žal. Imaš velik intelektualni potencial, mentalno fleksibilnosti in dar govora. Tvoja pot ni nikdar osamljena, si oseba razmerij in izmenjav. Tvoja usoda je vezana na besedo in kulturo. Imaš velike stvari za povedati in še večje skrivnosti za obdržati.

29. Avgust – 12. September: Raido, št. 5
Sanjaš o nevarnem življenju, polnem vznemirljivosti. Zadrževanje na enem mestu in brezdelje te ubijata, saj potrebuješ stalne spremembe. Zato dovoliš, da si zvlečen v nevarne situacije, da bi le pobegnil rutini. Četudi nimaš posebnih talentov, ti je sreča namenila pravi čas in pravi kraj, ko boš ostal prepoznaven. Prepotuj svet in zamenjuj veliko kultur. Potovanje te intimno spremeni, zato zapuščaj rutino in stare vzorce.

13. September – 27. September: Kaunaz, št. 6
Imaš toliko talentov in veš, kako jih uporabiti. Včasih padeš v fanatizem, toda vedno deluješ v skupno dobro in s čistim srcem ter jasnimi idejami. Resnica in pravica nad vsem sta tvoji popotnici skozi življenje. V svojem življenju te vedno spremljajo vzorniki, ki te navdihujejo in te nikdar ne bodo pustili na cedilu, posvečen si študiju, znanosti in raziskovanju. Umazanih iger se ne igraš.
 
28. September – 13. Oktober: Gebo, št. 7
Taktičnost, toleranca in dobra volja ti pomagajo pri ustvarjanju harmoničnih odnosov z drugimi. Imaš dobro razvit čut empatije, ki se izraža skozi vljudnost in radodarnost do ljudi, zato te imajo radi. Vse v tebi in okoli tebe se zdi, da se pretaka tekoče in prijetno. Brez ekstremnih pritiskov morda nikdar ne odkriješ genija v sebi, toda lahko nudiš ogromno ljubezni, mirnosti in razumevanja vsem, ki vstopajo v tvoje življenje. Kadar nič ne pričakuješ v zameno, takrat veliko dobiš.

14. Oktober – 28. Oktober: Wunjo, št. 8
Si oseba mnogih interesov, zmožna početi ogromno stvari in se prilagoditi celi paleti različnih situacij. In kljub številnim povezavam, priložnostim in izkušnjam, ki jih imaš, iščeš sidro ravno v afekciji, s ciljem na trdno in resno razmerje. Svet se lahko hitro vrti, ti pa potrebuješ stabilnost. Različnost življenjskih izkušenj te je zaznamovala in dozorela, da bi dosegel svoj cilj, si moral najprej pristati na dnu.

29. Oktober – 12. November: Hagalaz, št. 9
Živiš življenje po strogih  pravilih, ki si jih sam postavil, drugim si lahko v velik vzor. Kadar je pred tabo izziv, se mu zoperstaviš z velikim navdušenjem in nevarno norostjo. Tvoj um je jeklena kletka, ki analizira vsako najmanjšo podrobnost. Samota ti občasno koristi, ker v njej odkrivaš svoje skrite talente in moči. V svoji jekleni kletki imaš v lasti tako veliko moč, da lahko premaga nepremagljive ovire, ko se aktivira.

13. November – 27. November: Nauthiz, št. 10
Inteligenca in lucidnost sta tvoja asa. Si oseba, ki lahko rešuje zapletene težave, zato ljudje hodijo k tebi po pomoč. Svoje sovražnike lahko v prenesenem pomenu raztrgaš na koščke. Samotar po duši, karkoli deliš z drugimi, svoje postelje in svojega srca ne. To dvoje je intimno in samo tvoje. Tvoja usoda je spoznati resnične vrednote od lažnih. Sovražniki, ki te bodo pri tem ovirali, bodo plačali visoko ceno.
 
28. November – 13. December: Isa, št. 11
Imaš konkretno in logično mentaliteto in verjameš v razvoj tehnologije kot orodje za intervencijo v realnosti. Dinamična in tekmovalna oseba kot si, ne preneseš brezdelja. Preteklost te ne zanima, stimulira te samo prihodnost za delo in napredek. Imaš pogum in vzdržljivost prenesti ogromne pritiske, da prideš stvarem, ki te zanimajo, do dna. Lekcija, ki se jo moraš naučiti je, da je nesmiselno iskati nekaj na silo in preko obupa. Sprememba bo prišla v tišini. Včasih je dobro samo meditirati, brez akcije. V čustvenih zadevah se omehčaj, dovoli, da se zgodi ljubezen.

14. December – 28. December: Jera, št. 12
Nič ti ni podarjeno, zato moraš vedno vse storiti in zgraditi sam. Te izkušnje te naredijo močnejšo osebo. Si oseba nadzora in natančnega načrtovanja. Hrepeniš po varnosti in zato si jo sam ustvariš. V življenju ti bo pomagala negativna izkušnja, kot je bolezen ali neuspeh, da se spremeniš. Da začneš gledati na dogodke bolj sproščeno, z več čustev in manj načrtovanja, da dovoliš, da se življenje odvija tudi nenadzorovano.