• Vedeževanje in svetovanje Astrohiša

Razlaga sanj

Sanjajte, saj v svetu sanj, je vse mogoče!

Človeka so že od nekdaj zanimale sanje in njihov pomen. Najstarejša najdena sanjska knjiga je egipčanska, izvira pa iz obdobja okrog leta 1500 pr.n.št. Zatem so z novimi civilizacijami, nastajale nove sanjske knjige. O sanjah je bilo že
mnogo napisanega in lahko jih uvrstimo v dve širši skupini: fiziološke razlage, ki sanje razumejo kot odziv na proces spanja in psihološke, po katerih so sanje odziv podzavesti ali napoved prihodnosti.V Mezopotamiji so našli najstarejši sumerski zapis, star cca. 5000 let. Takrat so namreč verjeli, da so sanje nekakšna znamenja, ki kažejo prihodnost. Asirci so prav tako verjeli v simboliko sanj, ki naj bi napovedovala prihodnje dogodke. Babilonci so delili sanje na dobre in na slabe. Dobre sanje so po njihovem verovanju prihajale, kot sporočila od Boga in slabe sanje, so bile delo zlobnih demonov, ki so si želeli polastiti duše. Starodavni Hebrejci pa so bili prepričani, da so sanje povezane z dušo in če so dobre, je duša na pravi poti, ali če so slabe sanje, se duša izgublja na svoji poti. V stari Atlantidi pa naj bi razlagi sanj dajali velik pomen, saj so za razlago le teh uporabljali ustrezne templje, kristale in druge pripomočke. Stari Grki so verjeli, da so sanje sporočilo od Boga, preko katerih sporoča ali je posameznik bolan in kako naj si pomaga. Zato so določili svete kraje na vzpetinah, kamor so položili bolnika, da bi se mu v sanjah razodelo zdravilo zanj. Verjeli so namreč, da jim Bog pošilja bolezni v njihov poduk in razumevanje Božjega.

Tudi Stari Egipčani so verjeli, da so sanje sporočila od Bogov in jih je potrebno vzeti zelo resno. Zato so imeli svoje preroke, kateri naj bi jim pomagali tolmačiti njihove sanje. In seveda vsak narod, je sanje  sprejemal drugače, nekateri so se jih celo bali, spet drugi pa so skušali razvozlati njihov pomen.

Danes se s sanjami najpogosteje ukvarjajo predvsem psihologi in psihoanalitiki; razvrščajo jih v različne skupine in jim določajo pomenske funkcije. Najpogosteje citirana sta že dolgo pokojna Sigmund Freud in Carl Gustav Jung. Pri slednjem so sanje tesno povezane z arhetipi in s kolektivnim nezavednim, pri prvem pa z zavrto spolnostjo. Novejše raziskave kažejo, da so sanje po svojem izvoru nevro-kognitivne. Beseda kognitivno se nanaša na razmišljanje, beseda nevro pa na osrednji živčni sistem. Sanje naj bi bile kognitivni dosežek, ki se pri človeku razvije v prvih petih letih življenja, torej skoraj enako hitro kot posamezna razvojna področja (npr.: zavedanje in jezik). Za sanje in predstave v njih naj bi bile odgovorne nekatere možganske strukture, predvsem limbični sistem, ki je povezan s posameznimi vegetativnimi funkcijami, čustvenimi odzivi, spominom in učenjem. Zakaj sanjamo, še ni trdnejših znanstvenih dokazov, zato obstaja toliko teorij in odprtih vprašanj povezanih z njimi. Dokazljivo je samo to, da sanjamo vsi brez izjem. Razlika je samo ta, da nekateri sanjajo pogosteje, ter se svojih sanj večkrat spomnijo, spet drugi sanjajo redkeje in se največkrat niti ne spomnijo, da so sanjali.

  • SMS vedeževanje Astrohiša

Sanje so nekakšno nezavedno razmišljanje in v njih se izražamo s prispodobami, zato je določen in ne ves del sanj, simboličen. Mnogi ezoteriki so mnenja, da je pomembno, da razumemo notranja sporočila, ki nam jih prenašajo sanje. Sanjamo na različnih ravneh zavesti. Kadar sanjamo na mentalni ravni, največkrat predelujemo tekoče dogodke, vtise in dnevne informacije. Takšne sanje so samo vrsta nepovezanih slik in vtisov in nimajo kakega posebnega pomena. Kajti naš um samo pospravlja ali predalčka dnevne dogodke. Sanje na čustveni ravni se najpogosteje povezujejo z našimi odnosi in čustvenimi situacijami. In kar nam ni uspelo v stvarnosti doseči, navadno izživimo preko sanj. Največkrat se na tej ravni odvija bolj ali manj smiselna zgodba, v kateri nastopajo osebe, ki jih poznamo ali pa gre za popačene, izmišljene osebe, ali celo osebe, ki jih bomo šele spoznali.

Takšne vrste sanj, nam skušajo sporočiti nekaj, česar si nočemo priznati, ali pa nakazujejo, kako bi se morali odnosi odvijati. In ne gre zanemariti sanj na višjih ravneh, v katerih s človekovo zavestjo komunicira njegov višji jaz ali njegova duša. Na tej ravni imajo sanje globlji pomen in najpogosteje tudi ključno sporočilo. Ko se prebudimo iz takšnih sanj, imamo občutek realnosti in njihove živosti. Največkrat nam še dolgo ostanejo v spominu, ter navadno1same vplivajo na naše odzivanje v dejanskih situacijah. V takšnih sanjah pogosto komunicirajo z  nami, naši vodniki, angeli, druge duše ali druga nebesna bitja. Preko takšnih sanj lahko prejmemo različne načine sporočanja in redko gre za povezano ali takoj razumljivo sporočilo.

Največkrat je način sporočanja povezan s simboliko, v kateri je vse dovoljeno ali vse pomešano. Zato lahko v takšnih sanjah vidimo čudne nepoznane osebe ali predmete, prav tako kraje in slišimo različne glasove ali zvoke in tudi čas v njih je najpogosteje nejasen ali kontradiktoren. Sodobna psihologija, okultizem in ostala alternativna znanja, tovrstnim sanjam prepisujejo najgloblji pomen, ki posamezniku lahko ponudijo ključne odgovore za njegovo prihodnost, v kolikor si zna pravilno tolmačiti simboliko takšnih sanj.

Zato smo se na Astrohiši odločili, da bomo vsak teden nekoga izbrali, ki nam bo zaupal svoje najpogostejše sanje, ter jih natančno opisal, po načinu kako se mu odvijajo. Potrudili se bomo razvozlati njihovo simboliko, da bi lahko prišli do sporočila, ki vam je namenjen in je najverjetneje izrednega pomena za vašo prihodnost. Lahko pa simbolika sanj sporoča nekaj iz preteklosti, kar vas upočasnjuje v sedanjosti ali vam celo ne dovoljuje določene ustvaritve za prihodnost.

STRANKA ASTROHIŠE

V preteklosti, mi je stranka Astrohiše v telefonskem razgovoru zaupala željo po zanositvi, ki se nikakor ne zgodi, čeprav sta s partnerjem oba zdrava. Prav tako mi je zaupala svoje pogoste sanje, v katerih vidi dojenčka, ki jo z jokom kliče skozi zaprašena stara vrata, ki stojijo na rdečkasti, razpokani, suhi zemlji. Sama stoji bosa pred temi vrati, a jih ne more nikakor odriniti ali odpreti. Dejala je, da so to zanjo moraste sanje in da se po njih počuti zelo izčrpano ali utrujeno. Seveda simbolika teh sanj jasno kaže na preteklost  te osebe, sočasno pa se povezuje tudi z njenim sedanjim življenjem. Torej simbolika teh sanj, nosi sporočilo, da je gospa v enem prejšnjih življenj rodila zdravega otroka, sama pa je najverjetneje umrla po porodu. Zato jo otrok kliče v sanjah, a žal ne more do njega, ker je umrla. Ker stoji na rdečkasti zemlji, lahko razlagamo, da je do poroda prišlo. Sicer pa je zemlja stara, suha, razpokana in na njej je gospa bosa.

Simbolika tega dela sanj, sporoča, da je od tega dogodka minilo že več časa in da je bila gospa najverjetneje po smrti zažgana. (takrat je bilo to samoumevno ali takratni pogrebni ritual) V sanjah ne more odpreti ali odriniti vrat, kar sanjska simbolika razloži, da njena duša še ni pozabila ali ozavestila žalostnega dogodka iz preteklosti in da gospa kljub močni, razumski želji, še čustveno ni bila pripravljena na sam porod, zato je telo zavračalo zanositev. Preko telefona, sem ji posredovala ustrezen nasvet, ki ji je pomagal razumeti in sprejeti njeno preteklo izkušnjo, kar je bil pogoj za njen daljni zdrav in srečen  porod, saj je gospa sedaj že v sedmem mesecu nosečnosti. Želim ji porod brez zapletov, ter zdravega fantka in prepričana sem, da ju bodo tokrat, oba varovali Angeli.

Zaupajte nam vaše najpogostejše sanje, da vam jih bomo lažje razložili.

Vaše sanje bom natančno analizirala in interpretirala; Numerologinja Anka

Dosegljiva sem na telefonu: 090 30 47