• Vedeževanje in svetovanje Astrohiša

Majevski horoskop Tzolkin

Horoskop je za obdobje od 23.7. - 27.9.2014

Chen: 2. januar 21. januar

Sanjarjenje odmika razum od realnosti, simbol nočnega metulja ti sporoča, da se nič ne ustvari z lahkoto ali hitrostjo. Sončni vzhod zažene tvojo energijo, te prebudi od znotraj navzven in spremeni slog opravljanja tvojih dnevnih obveznosti. Ob vzhajajoči Luni naredi pregled dneva, da česa pomembnega ne izpustiš, ob tem čarobnem času, ti nič ne uide, tvoja narava je budna. Julij te ustvarjalno izčrpava, prva polovica avgusta pa čustveno, vendar te energije zahoda   podpirajo  v času po devetem septembru in ti odpirajo plodno obdobje.

Pomembno: število zaveznikov ni pomembno, temveč kdo je močnejši zaveznik.

 

 


Yax: 22. januar - 10. februar

Opazuj ptico v letu, sporoča ti, kakšna je tvoja neizražena narava. Oseba, ki goji resnična čustva do tebe je edina oseba, ki te v celoti razume, zato vezanim druga polovica avgusta odpira pot poglabljanja čustvenih energij. Vihar čustvenih sprememb ne bo izpustil ostalih, kajti zanje se pripravlja vrtinec čustvene esence po šestem septembru. Druga polovica leta bo uspešnejša na kariernem področju vendar zahteva več izmenjave mnenj in idej. Vzhodna stran neba te močno podpira in krepi tvoj notranji čut. Prva jutranja svetloba prebudi tvojo ustvarjalnost, ob prelomu dneva v drugo polovico se prične umikati.

Pomembno: pot skozi težave  bo hitreje rešljiva z razumom in ne s čustvi.

 

 


Zak ali Sac: 11. februar – 2. marec

Sever in vzhod te energijsko podpirata skozi življenje, vendar ti v  mesecu juliju in avgustu tudi jemljeta ustvarjalni elan, kajti močno Sonce ni tvoj zaveznik. Žaba simbolizira spremembe, pomembne za tvoje življenje zato razvozlaj njeno simboliko in tvoja vprašanja, dvomi, pomisleki tako postanejo smiselni odgovori, v katerih se skriva tvoja osebna moč. Tvoja čustvena radovednost ne bo mirovala niti v najbolj vročih mesecih, kot sta julij in avgust. Bolj umirjena in razumljiva čustva se ti razodevajo v drugi polovici septembra. Med drugim in enajstim septembrom bodi bolj ustvarjalen na kariernem področju, saj se ti bo obrestovalo.

Pomembno: po vsakem uspehu ne zanemari poti, katero si moral prehoditi zanj.

 

 


Ceh ali Keh: 3. marec – 22. marec

Energije zemlje te podpirajo in ti dajejo notranjo moč, da svoje ideje  tudi manifestiraš. Tvoj življenjski duh v sebi skriva naravo čebele, zato si v stalnem mentalnem in fizičnem gibanju. Izredno usklajen z naravnimi ciklusi deluješ popolnoma enako kot narava, v naravi se vse rojeva in umira, da bi se ponovno rodilo, z vzhodom se rodiš in z zahodom umreš. Ravnovesje te spremlja v vsemu, kar počneš, v vsemu kar čutiš in razmišljaš in v vsemu kar daš in prejmeš. Tvoji napori se vedno obrestujejo z nekaj dnevnim zamikom, najbogatejša  žetev pa te čaka po jesenskem solsticiju.

Pomembno: na novo pot se podaj, ko jo  raziščeš, da bo tvoj korak varen.

 

 


Mac ali Mak: 23. marec – 11. april

Energija tega znamenja leži na zahodu, polni jo planet Mars. Tvoja narava je mistična in enigmatična in tvoj zaveznik je čas. Simbolizem kuščarja ti daje namig, da ne reagiraj takoj, ker je čas tvoj zaveznik, si ga lahko vedno vzameš za razmislek toliko, kot je potrebno za naslednji varni korak  pri karierni odločitvi. Torej prva polovica leta vseh tvojih novih začetkov, se zadovoljivo obrestuje od dvaindvajsetega avgusta dalje in po sedemnajstem septembru sledi več čustvenega razmišljanja, zaradi novih čustvenih spoznanj in morebitnih sprememb.

Pomembno: znanje je dvigalo do bogov, nevednost pa stopnica do pogube.

 

 


Kankin ali Kamkin: 12. april – 1. maj

Rojen v zemeljskem znaku črpaš vse, kar ti lahko Zemlja ponudi in hkrati črpaš tudi iz vesolja. Jugovzhodna stran neba te podpira pri vsemu, kar počneš. Opazuj gibanje sokola, njegov pogled in način lova saj te ta vodi po bližnjici do kariernih ciljev. Ustvarjalnost ti je naklonjena preko celega dneva, vendar z racionalnim trošenjem energije, ki ti je tako ne manjka niti v zgodnjih večernih urah. Tvoji karierni vložki dosegajo vidne dobitke povprečno v treh mesecih., torej konec avgusta ali v septembru. Čustvene spremembe pa čakaš dlje, kot želiš, ker  včasih preveč  razmišljaš.

Pomembno: kadar sam ne obvladaš situacije, poišči pomoč pri ustreznih  zaveznikih.

 

 


Muwan ali Muan: 2. maj – 21. maj

Severovzhodna stran neba te podpira in vpliva pozitivno na tvoje energije, spremljata te elementa vode in zraka. Kadar je preveč zraka prisotnega, se voda izsuši, zato vedno skrbi za vnos vode v svoje telo. Simbolno opazuj vodno kačo, sporoča ti, da so prehitre odločitve, lahko tudi nespametne. Zato imaš na vseh področjih zamudne zastoje, ki jih na koncu rešiš z dodatnim naporom. Loti se enega projekta, dokler ga ne zaključiš, ne aktiviraj novega. Poletni čas ni tvoj zaveznik, po šestnajstem septembru, se ti odpirajo nova vrata na kariernem področju. Čustvom pa si sam svoj kreator. 

Pomembno: divje zabave so tvoj duševni odklop, vendar ne pozabi na posledice.

 

 


Pax: 22. maj – 10. junij

Rojen v tem znamenju moraš prebuditi jaguarja v sebi, da bi izpolnil lastne zamisli, kot jih vidiš v svojih vizijah. Zemlja, voda in ogenj te trojno podpirajo in od tebe pričakujejo več hitrosti in moči, na tvoji življenjski poti. Zato imaš do konca leta vsa področja odprta, le voljo bojevnika moraš nositi v sebi. Zlato te pomirja, potrebuješ pa tudi vibracije srebra in Lune v svojem življenju, da ti umirjajo čustvo nezaupanja. Tvoja čustva se odzivajo, kot plima in oseka, dokler ne srečaš svoje sorodne duše. Rezultati tvojega delovnega truda se pogosto pokažejo kasneje, kot pričakuješ, zato načrtuj delo vsaj nekaj dni naprej.

Pomembno: več potuj, raziskuj in skrbi za ravnovesje duha in telesa.

 

 


Kayab: 11. junij – 30. junij

Naklonjen ti je dar duhovnega razvoja, moč vseh Luninih energij te podpira pri vseh tvojih aspiracijah in severozahodna stran neba te spremlja, pri tvojih življenjskih odločitvah. Na poti k duhovnemu razvoju te bo močneje oviral Pluton in te mamil z materialnim svetom, te zavajal in ti kazal gradove v oblakih, zato hitro pridobljenim dobrinam ne zaupaj. Simbolika želve ti kaže pravo pot do tvojih pomembnejših ciljev, kot so kariera, dom in zdravje, poglobi se vanjo. Julij in avgust ti nudita dodatno delo, sprejmi ga, saj greš lahko na dopust kasneje, tvoj popotniški duh se bo vedno prebudil, ko ga boš potreboval. Za boljše čustveno počutje pa moraš storiti sam tisto, kar pričakuješ od drugih. 

Pomembno: kadar sledi nevihta, se sooči z njo in prejel boš tudi nepričakovano pomoč.

 

 


Kumku: 1. julij – 20. julij

Pozne večerne ure so tvoj idealen čas ustvarjanja, razmišljanja in sprostitve, čeravno ima Luna tako pozitiven kot tudi negativen energijski vpliv , te ezoterika s katero si rojen ščiti pred njenimi slabimi vplivi. V sebi skrivaš starodavne moči krokodila, zato se znaš odlično energijsko očistiti vseh škodljivih energij. Utruja te vpliv težkega Urana, ki ti oslabi energijo na vsakih sedemnajst dni.  Energije neba te podpirajo iz vzhodne smeri in iz južne smeri, ko ti veter prinese njuno energijo, si vzemi čas za gibanje in poglobitev vase. Tvoji najplodnejši meseci prihajajo po šestindvajsetem avgustu.

Pomembno: včasih moraš delovati diskretno in iz ozadja, da bi prišel na svoj cilj. Ni vse za vsaka ušesa in oči.

 

 


Wayeb: 21. julij – 25. julij

Za uresničitev svojih globokih želja potrebuješ več poguma in drznosti Moč in simbolika velike kače, ki se je poklonila sončnemu bogu, te spremljata skozi življenje, uči se od nje, zato je datumsko najkrajše tvoje znamenje. Najboljši in najmočnejši čas tvojega ustvarjalnega duha je popoldanski, odpira ti ideje in zamisli na vseh področjih, ker ga podpirajo energije zahoda in severa. Tvoj čustveni svet, ti ni prioriteta, vendar ko si zaljubljen, se znaš potruditi. Tvoje delo se bo obrestovalo, čeprav z nekaj dnevno zamudo, pravi rezultati prihajajo z jesenskim solsticijem.

Pomembno: poštenost je tvoj vodič do lastnih ciljev, zato hodiš po daljši poti, ki pa je vsekakor varnejša.

 

 


Pop: 26. julij – 14. avgust

Sonce in Zemlja sta na tvoji strani, nudita ti stalno energijsko podporo, ki jo črpaš za vse svoje dejavnosti. Duh pume te spremlja na tvoji življenjski poti, zato si močnejši, kot si misliš. Element zraka podpira tvojo ustvarjalnost od poldneva do mraka, severozahodna stran neba, pa skrbi za tvoj nočni počitek. Obvladuj svojo trmoglavost, ker energijsko in čustveno, izčrpava tebe in tvojo okolico. Karierna pot je težja, kot pričakuješ a na koncu je vedno cilj. Ko ljubiš, ljubiš do konca, ker tvoje čustveno življenje podpirajo vzorci tradicionalnosti. Tvoji karierni uspehi so odvisni tudi od ljudi s katerimi sodeluješ, zato imajo navadno časovni tritedenski zamik.

Pomembno: tujcem ne zaupaj preveč, ker so največkrat lažni prijatelji.

 

 


Wo ali Uo: 15. avgust – 3. september

Duhovna pot ti je  podarjena v zibelko, moč Lune te spremlja in gorska kača ti preko svoje simbolike daje pomembne namige, a vse je odvisno od tvoje volje in tvojega nadaljnjega raziskovanja. Zahodna stran je zate najbolj energijsko vplivna, saj se tam stare stvari zaključujejo in dajejo novim prostor, zato dobivaš skozi sanje različna sporočila. Večkrat  poslušaj svojega notranjega vodiča, tisti glas, ki ti želi pomagati. Delo te krepi in osvobaja, če delaš tisto kar znaš. Zato je mesec avgust v drugi polovici precej deloven in tudi skozi jesen te čakajo tovrstni napori. Prihajajoča jesen te bo ustavila na tvoji čustveni poti in ti pustila čas za razmislek, kaj želi srce.

Pomembno: kadar prevzameš nadzor nad dogodki, se odvijajo tebi v korist.

 

 


Sip ali Zip: 4. september – 23. september

Energija Sonca in Marsa sta aktivna elementa ognja in vode. Slednja elementa pa imata velik vpliv nate, ko izražaš sebe skozi čustva, zato te včasih bližnji ne razumejo. Vodni pajek je simbol, ki te spremlja skozi življenje, zato razmisli ali plete mrežo pod vodo ali na kopnem, tako bodo tudi tvoja čustva našla svojo harmonijo. Umetniška duša se prebuja v tebi pred poldnevom in pred mrakom, čeprav včasih tudi spanec ne prinese zadovoljivega počitka, saj so takrat tvoje misli tudi tebi tuje. Tvoj čas poplačanega truda še prihaja v zadnji četrtini leta, čustveni premiki, pa so najbolj odvisni od tvojih odločitev.

Pomembno: v času zmede rešuj samo tisto, kar je zate ključnega pomena.

 

 


Sotz ali Zotz: 24. september – 13. oktober

Baker in planetarna esenca Zemlje te vodita trdno in odločno, simbolika ribe v zgodnji jutranji vodi te napolni z najbolj dejavno energijo, zato je želja po ustvarjanju  pri tebi zelo izrazita že s prvim svitom dneva. Kadar si dovolj sproščen, je vse in vsem lažje in zemeljske energije so takrat pri tvojih projektih najmočnejše. Delovni uspehi se izraziteje  pokažejo pri novih projektih, kateri še sledijo po desetem septembru. Tvoj čustveni svet pa je ovit s srečo, ko lahko nudiš tisto, kar želiš, tistim ki jih ljubiš.

Pomembno: kadar se pobereš iz dna v katerega si padel, ne razmišljaj več o njem, da te ne potegne nazaj.

 

 


Sec ali Zec: 14. oktober – 2. november

Romantična in borbena energija Venere in Marsa te podpirata skozi življenje, zato se lahko tvoje energije razuma in energije srca tepejo, pri posameznih odločitvah. Tako s tvojim rojstvom  nad tabo bedi simbolika medveda saj ti skuša ponuditi odgovore na prenekatera vprašanja. Element zraka in kovine zlata te pomirjata in uravnavata tvoje počutje. V sebi skrivaš izredno moč in voljo pomagati ljudem v stiski, a ob tem ne smeš sebe zanemarjati. Tvoja kariera napreduje počasi, vendar si utira pot trdnosti in dolgoročnosti, zasluženega uspeha. Čustvene novitete se povezujejo s potjo, konec septembra.

Pomembno: ne jemlji bližnjic zlahka, lahko vodijo v napačno smer.

 

 


Xul: 3. november – 22. november

Volk, veličastni predstavnik narave, pripadnosti, druženja, poguma in samote je tvoja simbolna žival. Aktivnejši čas zate je zgodaj zvečer in zgodaj zjutraj. Fizična aktivnost je zate ključ do fizičnega in duševnega zdravja. Več dejavnosti v timu te spodbudi k lastnemu ustvarjanju. Zahodna stran neba pomirja tvoje energične energije, moč Sonca pa ti zmanjšuje presežke analitičnega razmišljanja. Tvoj čustveni razvoj je odvisen od čustvene komunikacije s sorodno dušo. Delovni elan se ti na koncu vedno obrestuje in tudi zaključek letošnjega leta bo pokazal vidne rezultate. Ker v svoje ideje vlagaš ogromno energije, pomisli tudi na počitek.

Pomembno: naj bodo misli hitrejše od izgovorjenih besed.

 

 


Yaxkin: 23. november – 12. december

Element zraka in energija orla, sta naravna podpornika tvojega znamenja, zato te silita h konstantnemu fizičnemu in mentalnemu gibanju. Sonce in Merkur te vabita v raziskovanje na vseh življenjskih področjih, zato se večkrat težje odločaš med pravim in nepravim izborom česa. Balzam za tvojo dušo je vedno tisto, kar je posebno, edinstveno in redko in tako razmišljaš tudi na kariernem področju. Konvencionalni odnosi in trivialnosti te milo rečeno, dolgočasijo, saj jih tvoja mentalna energija preprosto spregleda, zato je tvoje čustveno polje neskončno.

Pomembno: kar seješ, to žanješ.

 

 


Mol: 13. december – 1. januar

Simbolika geparda in nočno lovljenje njegovega plena prispodobno kažejo smernice truda na tvoji delovni poti skozi življenje. Energije elementa ognja pa te spremljajo na tvoji čustveni poti, vendar če si preblizu ognja, se lahko opečeš. Lunina esenca  te varuje in vodi v drzne odločitve, ki niso nujno prave ali varne. Hiter mentalni odziv, ti dobro služi na vseh področjih v življenju, zato ti sledijo delovne spremembe preko celega leta. Element vode ti pomaga ohlajati tvojo občasno pretirano gorečnost. Svoje ideje lahko manifestiraš tudi z manj truda, če si predhodno vzameš več časa za razmislek in preudarno pretehtaš vse dane možnosti v določeni situaciji. 

Pomembno:  Ne pretiravaj pri pomembnih odločitvah in bodi gospodar svojega uma.

 

 

Vse dobro vam želim, vaša numerologinja in prerokinja Anka

Kontakt: 090 3047

 

Vedeževanje forum