• Vedeževanje in svetovanje Astrohiša

Ljubosumnost ali nevoščljivost

Negativizem duše

Stara modrost pravi, da se človek boji, česar ne razume. Strah, ki ga človek občuti in ga ne more na noben način razvozlati, pojasniti njegovega izvora ali ga vsaj ublažiti, je najhujši od vseh strahov, v svoji veličini in moči popolnoma prevzame razum in ga nadvlada. Takšna agonija je neprimerljiva s fizično bolečino vendar kljub temu z lahkoto vodi v njo in na koncu v gotovo norost.


Pred tovrstnim in edinstvenim trpljenjem se človek obvaruje tako, da zavrne kakršnokoli raziskovanje področij, ki ga že na podzavedni in tudi na instinktivni ravni samo opomni na ta veliki strah. Največkar ga človek nikdar v življenju ne doživi, nagon po preživetju ga obvaruje pred njim in hkrati pred znanjem, ki bi ga lahko pridobil, če bi se osvobodil tega strahu.


Začaran krog, morda za posameznika prevelik zalogaj, toda neprecenljiva nagrada v primeru zmage. Mar nismo tudi duhovna bitja? Mar smo samo fizični stroji, malo več od živali in veliko manj od nadčloveka. Približati se pojmu nadčloveka pomeni premagati sebe, prehoditi temo v samoti in pogledati svojim strahovom v oči. Biti smrten in hkrati nesmrten, živeti v tridimenzionalni realnosti s službo, družino in tegobami vsakdanjosti ter hkrati raziskovati skrivnosti življenja, skrite stare modrosti, ki ostanejo nesmrtno zapisane v duši, znanje, ki potuje z nami skozi čas in prostor.


Novorojenček je vsakokrat tabula rasa, vendar na svoji življenjski poti prej pride do dragocenega znanja, kot nekdo, ki ga v vsakem življenju zavrne. Bistvo je razkrito, bodi dovolj besede o iskanju znanja.


Kaj pa porečete na to, od kod izvira nevoščljivost oz. ljubosumnost?


Od kod izvira negativizem in privoščljivost nesreče drugim? Ravno iz neznanja! Življenje je labirint, po katerem se vrtimo. Ko se naučimo novih poti in bližnjic do cilja, se več ne ustrašimo poti, ki smo jo že prehodili. Pot obvladamo, tudi v temi. Pritlehna čustva, o katerih pišem, vladajo v vseh slojih prebivalstva, v vseh rasah in v vseh državah sveta. Niti ni merilo raven izobrazbe, še manj lepota, čeravno bi človek pomislil tako, vendar ne. Iskalec okultnega znanja je najprej samotar, nerazumljen posameznik, čestokrat zasmehovan in odrinjen na rob družbe. Vendar hodi po poti pogumnega bojevnika, ki ga na koncu čaka metamorfoza v nadčloveka. V bitje, ki nikdar ne pomisli na takšno abominacijo, kot je pritlehnost in negativizem do drugih. Z drugimi se na ta način ne ukvarja. Drugim je lahko učitelj. In na tem mestu je vredno omeniti drugo staro modrost, ki pravi, da običajno žanješ, kar si sejal. Preprosti stavki, ki nosijo veliko modrost.


Ukvarjajte se s seboj in poiščite znanje na mestih, ki vam ustrezajo, nikar ne hodite na mesta, ki vam ne ustrezajo, z edinim namenom, tam klevetati in sejati negativizem, kajti, kar boste dali, boste tudi prejeli.


Vaša prerokinja in numerologinja Anka

Telefon: 090 3047