• Vedeževanje in svetovanje Astrohiša

Kdaj bova s partnerjem skupaj

Iz dneva v dan me razjedajo dvomi, ne vem ali lahko zaupam partnerju, ali naj prekinem stike z njim in kako naj to storim, če ga ljubim, bolj kot sebe? Že pet dni se mi ni javil, ne odgovarja na moja sporočila, mogoče je z drugo žensko. Če mi ni zvest, zakaj mi to ne pove, zakaj mi daje lažno upanje, da bova nekoč skupaj. Ne morem več, ne morem razumsko razmišljati, utrujena sem od tega, negotovega razmerja. To se dogaja že leto in pol, no prve tri mesece je bilo čudovito. Imela sem občutek, da me ljubi, da njegova čustva niso zaigrana, da sem njegova mala boginja. Nato je sprejel terensko delo, da bo bolje zaslužil, za najino prihodnost in da bova morala oba, malo potrpeti.

 
Ponovno sem mu poslala sporočilo in mu napisala, da naj se končno izjasni, ali bova skupaj, ali ne bova. Odgovoril mi je, kot vedno, da kaj norim in da sva že skupaj, da sem neučakana, ter da je preutrujen za take pogovore. Češ da njemu tudi ni lahko, da tudi sam trpi in da če me ne bi imel rad, bi mi to tudi povedal. No za nekaj dni sem se malo pomirila in ponovno so se mi pričeli oglašati, občutki negotovosti, bojazni, osamljenosti in neiskrenosti. Prejela sem sporočilo, v katerem me sprašuje, če sem v redu in če mi kaj manjka. Seveda sem takoj pomislila, da se dela norca iz mene, saj dobro ve, kaj mi manjka, le on sam. Vprašala sem ga, kdaj se vidiva in odgovoril mi je, da kmalu, še pred božičem, ter da bo za praznike prost. Do božiča sta še dobra dva meseca, saj ne morem verjeti, da je to zanj kmalu.
 
 
V službi se mi sodelavec posmehuje, češ, da ima ljubezen na daljavo tudi svoje čare, ker ne veš, kaj kdo od partnerjev, v resnici počne in da kar ne vidiš, ne boli. Vsak dan me vabi na kavo in odločila sem se, da grem, saj me verjetno želi, le malo razvedriti in več sem z njim, kot s partnerjem. Po tednu dni, najinega druženja sem ugotovila, da imava enake poglede na življenje, da nama materialne dobrine niso na prvem mestu in da je resnično najpomembnejše, da je partner ob tebi. Sedaj sem šele zmedena, ne vem več, kaj resnično čutim do partnerja in kaj mi pomeni sodelavec.
 
Konec novembra sem bila prijetno presenečena. Pred službo me je čakal partner z ogromnim šopkom rož in širokim nasmehom na obrazu.
 
Po licu so mi pritekle solze sreče in solze sramu. Sodelavec je oba pozdravil in odhitel naprej. Planila sva si v objem, začutila sem neizmerno ljubezen. Nato mi je povedal, da začneva delati na skupni prihodnosti. Sram me je bilo, ker mu nisem zaupala, ker sem bila egoistična, ker sem šla s sodelavcem parkrat na kavo, ker sem si dovolila tako, čustveno nemoč.
 
 
Vse dobro vam želi,
prerokinja Anka