• Vedeževanje in svetovanje Astrohiša

Egipčanski horoskop

Egipčanski horoskop in koledar, kaj se lahko naučimo od Egipta

Egipčanska kultura je ena najstarejših kultur na svetu. Egipčani so prispevali svoj delež na mnogih področjih znanja. Znano je, da so Egipčani verjeli v več bogov in enega vrhovnega, ki je nad vsemi. Egipčanski horoskop je razdeljen po obdobjih. In vsako obdobje ima enega zaščitniškega boga.

V davnini so horoskop  uporabljali faraoni, da bi lažje upravljali z veliko deželo in olajšali življenje svojemu ljudstvu. Tudi tedaj je bil horoskop v pomoč pri ljubezenskih mukah, kakor ga uporabljamo še danes. Pred 4000 leti so matere nosile svoje novorojenčke v Tempelj Sonca na obali Nila, kjer so duhovniki prebirali svete papiruse in napovedovali otrokovo ljubezensko prihodnost.

Horoskop je razdeljen na 12 znakov in vsakemu znaku vlada eden od egipčanskih glavnih bogov. Bili so prvi, ki so verjeli, da zvezde vplivajo na usodo. Stari Egipt je naziv za eno od prvih visokih civilizacij, ki se je razvila v rodovitni dolini Nila. To obdobje je bilo približno od leta 3000 pt.n.št., ko je faraon Menes združil Spodnji Egipt in Zgornji Egipt do 525 pr.n. št., ko je bil Egipt priključen Perzijskemu imperiju.


Bastet (16. januar - 15. februar)

Osebe rojene pod zaščito Bastet, so svobodnega duha, vedno postavljajo avtoritete pod vprašaj, do drugih imajo izredno veliko empatije, so inteligentni, ljubijo inovativnost in novosti, saj se drugače začno dolgočasiti. Ko ljubijo so zelo zapleteni, toda, če spoznajo nekoga, ki jih sprejema takšne kot so, brez, da bi jih spreminjal in posegal v njihovo neodvisnost bo ljubezenski odnos popoln.

 

 

Selket (16. februar - 15. marec)

Selket je boginja magije in zakonske zveze, ljudje rojeni pod njeno zaščito, so prijazni, romantični, koristni. Za bližnje in ljubljene so se pripravljeni odrekati in žrtvovati. Njihova slaba stran je, da so včasih malce preveč ohlapni. V ljubezni potrebujejo dinamično osebo, ki je pripravljena prevzeti pobudo.

 

 

Apep (16. marec - 15. april)

Ljudje pod zaščito boga Apep. Apep je bog dualnosti v svetu. V tem znamenju so rojene zelo inteligentne osebe, z veliko samozavesti in neomejene energije. V ljubezni so strastni in potrebujejo nekoga, ki bo sprejemal njihovo težnjo po bližini.

 

 

Ptah (16. april - 15. maj)

Je največji bog v Memphisu, ki simbolizira plodnost in je oče magije. Ljudje v tem znamenju imajo lepo naravo, so pustolovski in neodvisni, ki znajo uživati v življenju. Naenkrat lahko začno več projektov in vse dobro opravijo. V ljubezni niso zapleteni, so pa lahko preveč posesivni do partnerja.

 

 

Atum (16. maj - 15. junij)

Atum je bog razumevanja in modrosti. Ljudje v tem znamenju so radovedne narave, včasih spremenljivi, ampak brez slabih namenov. Rojeni so za učenje, in nenehno odkrivanje novega znanja, katerega z lahkoto posredujejo drugim. V ljubezni so zaskrbljeni, potrebujejo občutek varnosti, da zveza lahko deluje.

 

 

Isis (16. junij - 15. julij)

Predstavlja žensko reprodukcijo in naravo. Osebe rojene v tem znaku so  zdravniki, veterinarji ali ljudje, ki morajo skrbeti za druge. So pametni in skozi izkušnje postanejo tudi previdni in iznajdljivi. Po naravi so mirni in ne marajo odvisnosti od drugih ljudi. V ljubezni so strastni in romantični načeloma spremenljivega razpoloženja in ne marajo pritiskov.

 

 

Ra (16. julij - 15. avgust)

Simbolizira boga sončnih žarkov, smrti in vstajenja. Osebe rojene v tem znamenju so pravične. So naravni voditelji, so izredno organizirani, včasih kar že pikolovski pri vsem kar počnejo. V ljubezni so umirjeni, radi prevzamejo pobudo in zelo radi razvajajo tiste, ki jih imajo radi.

 

 

Horus (16. avgust - 15. september)

Ljudje v tem znaku posedujejo lastno duševno ravnotežje, so perfekcionisti, ljubitelji narave, ponižni in zaupljivi, včasih naivni. V ljubezni potrebujejo nadzor, stabilnost in zvestobo. To znamenje težko prenese nezvestobo ali izdajo.

 

 

Maat (16. september - 15. oktober)

Bog, ki predstavlja pravico in resnico. Ljudje v tem znamenju so miroljubni po naravi, z velikim občutkom za pravičnost, vedno pripravljeni na sodelovanje. Ljudje jim zaupajo. So inteligentni in radi s trudom dosežejo svoj uspeh. V ljubezni imajo radi intimnost in želijo, da jih nekdo osreči v vsakem pomenu.

 

 

Osiris (16. oktober - 15. november)

Osiris je Bog oblasti in vodstva. Ljudje pod zaščito boga Ozirisa so energični, tolerantni, zvesti, pošteni, zelo karizmatični in vedno pripravljeni na končno pozitivno rešitev vsega ter so dobri svetovalci. V ljubezni so zvesti in so vedno pripravljeni se boriti za tisto kar si želijo.

 

 

Hator (16. november - 15. december)

Hator je boginja in zaščitnica žensk, njena narava je energična in optimistična. Ljudje rojeni v tem znamenju imajo veliko lakoto po znanju. Ljubijo pametne pogovore, ki imajo smisel, v življenju pa ne prenašajo rutine. V ljubezni so spontani, vendar potrebujejo tudi veliko prostora samo zase.

 

 

Anubis (16. december - 15. januar)

Anubis simbolizira modrost in pomoč. Ljudje v tem znamenju so potrpežljivi, modri in z velikim znanja. So praktični in metodični. Po naravi introvertirani. Imajo močan občutek za pravičnost in močne emocije. V ljubezni so zvesti. Radi so občudovani in oboževani, hkrati pa tudi obožujejo svojega izbranca.

pripravila Jasnovidka Gabrijela