S katerim egipčanskim božanstvom ste povezani

Katero egipčansko božanstvo je zavetnik vašega rojstnega datuma

Tudi egipčanska astrologija je imela 12 delov zodiakalnega kroga, kot jih ima zahodna, zato je imela močan vpliv na sodobno astrologijo, saj med njima obstaja veliko podobnosti. V egipčanskem zodiakalnem krogu, je vsakemu izmed 12 delov (razen dela Nila), vladal eden izmed egipčanskih božanstev.

Ena izmed pomembnih razlik je dodelitev časovnega obdobja določenemu božanstvu, saj je ta temeljila na lunarnem koledarju, ki obdobje določenega zodiakalnega znamenja oziroma božanstva razdelili na dva ali več časovnih intervalov, vendar obdobje vsakega božanstva traja največ 13 dni. Poiščite odsev egipčanskega božanstva v vašem značaju, zato poiščite vaš datum in si preberite ter nam zaupajte, kateremu božanstvu pripadate.

Egipcanska bozanstva


Boginja Bastet

Je zavetnik rojenih: od 14. do 28. julija, od 23. do 27. septembra in od 3. do 17. oktobra

Lastnosti: Ravnovesje in umirjenost ter boljša intuitivnost

Bastet je boginja mačk in zavetnica žensk, plodnosti, ljubezni ter užitka. Ljudje, rojeni pod njenim okriljem, zato vedno iščejo ravnovesje in mir. Ker radi živijo v miru in tišini, se izogibajo prepirom in stresnim okoliščinam ter raznim konfliktnim situacijam. Zato so po naravi bolj
introvertirani in bežijo stran od gneče in ljudi, ki jim nič ne pomenijo ali pa jih sploh ne potrebujejo. Imajo močneje razvito intuicijo ter znajo prebrati namere in motive drugih, se ustrezno, preventivno umakniti ali zaščititi.
Nekateri posamezniki znajo biti celo jasnovidni. So duhoviti, očarljivi in znajo uživati življenje ter jih navdihujeta glasba in umetnost. So izredno čustveni, občutljivi in zato predani svojim bližnjim, včasih pa tudi pretirano zaščitniški in posesivni. Ker so za svoje bližnje pripravljeni veliko žrtvovati, morajo paziti, da ne zanemarjajo svojih želja in potreb. V splošnem pa so nezaupljivi do ljudi, ki jih ne poznajo. V kolikor jih kdo prizadene, to težko oprostijo in pozabijo. Pogosto preveč razmišljajo o preteklosti, kar jih lahko zaustavlja pri osebnem in družbenem napredovanju.


  • numerologija

Boginja Selket / Sekmet

Je zavetnik rojenih: od 29. julija do 11. avgusta in od 30. oktobra do 7. novembra

Lastnosti: Samozavest in podjetnost ter pravičnost

Boginja Sekmet je bojevnica, zdravilka in svobodnjakinja. Zato je narava ljudi, ki so rojeni pod njenim okriljem spremenljiva. Po eni strani so disciplinirani in tradicionalni, po drugi strani pa ljubijo svobodo in ne marajo omejitev. In nikoli ne veš, katera izmed nasprotujočih lastnosti bo prevladala, zato je z njimi marsikdaj težko shajati. So pa zelo ponosni in svoje delo, kakršnokoli že, opravljajo z dostojanstvom in spoštovanjem. Znajo biti dobri podjetniki, ter opravljati poklice, ki zahtevajo odgovornost ter predanost resnici, pravici in pozitivnim vrednotam. So učinkoviti, profesionalni ter sovražijo lenobo in površnost, zato bi bili odlični pravni svetovalci, sodniki, direktorji in menedžerji. Ljubijo drugačnost, zato se radi obkrožijo z unikatnimi rečmi, ki jih znajo dobiti tudi zelo poceni. V kolikor pa so pretirano samozavestni, lahko postanejo celo ošabni in arogantni.


 

  • SMS vedeževanje Astrohiša

Boginja Nil

Je zavetnik rojenih: od 1. do 7. januarja, od 19. do 28. junija, od 1. do 7. septembra in od 18. do 26. novembra

Lastnosti: Umirjenost ali muhavost in praktičnost

V egipčanskem zodiaku je Nil edino znamenje, ki svojega imena ni dobilo po božanstvu, temveč po reki Nil, ki je pomembno vplivala na življenje starih Egipčanov. Je žensko znamenje, povezujejo pa ga z božanstvom Hapi, ki je v starem Egiptu personificiralo Nil ter vladalo poplavam. Reka Nil je v času poplav tamkajšnjo zemljo obogatila s pomembnimi minerali in drugimi hranilnimi snovmi, zato je bila tamkajšnja zemlja zelo rodovitna. Ljudje, rojeni v tem znamenju, so miroljubni, modri in strastni, a večkrat podležejo svoji muhasti naravi, ker težje nadzorujejo svoja čustva. Najraje se konfliktnim situacijam
izognejo, po drugi strani pa so znani po svojih nenadnih izbruhih jeze, kadar so slabe volje. So zelo dobri opazovalci, dobri analitiki, zato vedno premislijo, preden sprejmejo pomembnejše odločitve. So pa tudi
iznajdljivi in praktični.


Božanstvo AMON – RA

Je zavetnik rojenih: od 8. do 21. januarja in od 1. do 11. februarja

Lastnosti: Močna volja in vera vase ter optimizem

Simbol stvarjenje, je Amon-Ra in je bog zaščite, v starem Egiptu pa je veljal za božanstvo vseh božanstev, saj je človeku podaril sposobnost ustvarjanja ali energijo življenja. Ljudje, rojeni v obdobju Amon-Raja, so izredno talentirani in zelo optimistični. Zaradi svoje močne vere vase in v pozitiven izhod iz katerekoli situacije so lahko zelo dobri voditelji, ki znajo navdahniti tudi druge. Znani so po radodarnosti, srčnosti in zato vedno pripravljeni priskočiti na pomoč. Imajo bolje razvito intuicijo in so duhovno razgledani ter znajo prisluhniti svojemu notranjemu čutu, da jih vodi skozi življenje. Ker imajo močno voljo, so pripravljeni trdo delati za uspeh ali doseg lastnih ciljev. Skozi življenje jih spremljata dobra volja in zadovoljstvo. Ker znajo motivirati druge, so lahko dobri motivatorji, učitelji ali svetovalci. Včasih jim lahko močneje ponagaja trmoglavost, saj znajo biti zelo zaverovani vase, ker verjamejo v načela in ideale.


Boginja MUT

Je zavetnik rojenih: Rojeni od 22. do 31. januarja in od 8. do 22. septembra

Lastnosti: Sramežljivost in predanost ter zaščitništvo

Mut simbolizira žensko energijo in element vode. Zato ljudje, rojeni pod okriljem tega božanstva, znajo biti zelo zaščitniški in skrbni, po drugi strani pa tudi sami hrepenijo po istem, torej po zaščiti in ljubezni. Po naravi so zelo tihi in sramežljivi ter težko navežejo stik z drugimi, zato najbolj zaupajo bližnjim. Če se odločijo, da bodo nekoga spustili k sebi, so zelo darežljivi, ljubeči in predani. Bolj pa morajo biti pozorni nato, da njihova naklonjenost in ljubezen ne postaneta obsesivni, saj so močneje nagnjeni k ljubosumju in posesivnosti. Razna razočaranja jih lahko vodijo v destruktivnost in melanholijo, zato je priporočljivo, da se več ukvarjajo s fizičnimi aktivnostmi. Namreč, če imajo premalo fizične sprostitve, potem je njihova psiha toliko bolj obremenjena. Ker znajo biti potrpežljivi in predani, so za njih najboljši poklici v smeri humanitarnosti.

  • SMS vedeževanje Astrohiša


Božanstvo GEB

Je zavetnik rojenih: Rojeni od 12. do 29. februarja in od 20. do 31. avgusta

Lastnosti: Občutljivost in sočutje ter zanesljivost

Geb je oče Ozirisa, Seta, Izis in Neftis ter je božanstvo zemlje. Zatorej so ljudje, rojeni pod njegovim okriljem intuitivni, dobrega srca in hitro zaznajo čustva in potrebe drugih. So razumevajoči, sočutni, očarljivi ter včasih preveč občutljivi, čeprav to zelo redko pokažejo na zunaj. Negativni dogodki jih lahko močno zaznamujejo, saj ne prenesejo krivic, trpljenja in nesreč. So zelo ekološko ozaveščeni, kar se odraža tudi v njihovih vsakdanjih navadah, spoštujejo naravo in vse kar je povezano z njo. So odgovorni, zanesljivi in taktični ter vedno dobro premislijo, preden se odločijo ali ukrepajo. Znajo biti skromni, a imajo radi tudi udobje, zato je njihov dom vedno poln njihovih izbranih reči, ki jim zagotavljajo ugodje, počitek in užitek. Najboljši ali najprimernejši izbor poklicev za njih, naj bo povezan z okoljem, zemljo in naravo.


Božanstvo OZIRIS

Je zavetnik rojenih: od 1. do 10. marca in od 27. novembra do 18. decembra

Lastnosti: Neodločnost ali samostojnost in dvoličnost

Bog podzemlja in življenja v onstranstvu je Oziris, obenem pa tudi simbol plodnosti in vstajenja. Zato so ljudje, rojeni pod njegovim okriljem znani po svoji dvojni naravi. Lahko so izredno samostojni in močni, po drugi
strani pa izredno nesamostojni in ranljivi. Zatorej kadar se znajdejo pred izzivi, se težje odločijo, kako ukrepati. Prav zaradi njihove dvolične narave jih je težko razumeti in še težje predvideti njihov odziv. V splošnem pogledu so dobrohotni in radodarni ter znajo biti inovativni. Sprememb ali novih začetkov se ne bojijo, saj se zaradi svoje očarljive narave dobro znajdejo v takih situacijah. Kadar imajo jasen cilj in vedo, kaj hočejo, so lahko zelo trmasti, agresivni, nepotrpežljivi, zoprni ter neposredni. Znani so po svoji neodvisnosti in po tem, da se ne želijo
podrejati nikomur, zato jim ustrezajo poklici, kjer so lahko povsem samostojni in s tem neodvisni.

 


 

Boginja IZIS

Je zavetnica rojenih: Rojeni od 11. do 31. marca, od 18. do 29. oktobra in od 19. do 31. decembra

Lastnosti: Neposrednost, vsestranskost in duhovnost

Izis je boginja narave in simbolizira mater. Je zaščitnica otrok, revežev in mrtvih. Poročila se je s svojim bratom Ozirisom, s katerim sta imela sina Horusa. Ljudje, rojeni pod njenim okriljem, so neposredni in naravnost povedo, kaj si mislijo. Imajo veliko energije, zato imajo v življenju več interesov, prek katerih zadostijo svojo radovednost in ohranjajo igrivost. So duhoviti in zato zelo priljubljeni v družbi. Znani so kot dobri prijatelji, saj imajo vedno dobre namene. Ponos in dostojanstvo jim veliko pomenita. So ambiciozni in odločeni doseči svoje cilje, uspevajo v različnih poklicih, predvsem pa na področju marketinga, zabave, medijev in umetnosti. Če naletijo na težave, ne obupujejo, temveč iščejo rešitve in pomočnike. Ker so vsestranski in neustrašni, podobno zahtevajo tudi od drugih, kar je lahko za številne prevelik zalogaj.


Božanstvo TOT

Je zavetnik rojenih: Rojeni od 1. do 19. aprila in od 8. do 17. novembra

Lastnosti: Ustvarjalnost in pridobivanje znanj ter impulzivnost Bog modrosti je Tot, je začetnik znanosti in umetnosti ter zavetnik pisarjev. Zato so ljudje, rojeni pod njegovim okriljem bolj ustvarjalni in željni znanja, svoje znanje ter izkušnje pa so vedno pripravljeni deliti tudi z drugimi. Znajo biti dobri organizatorji in perfekcionisti v vsem, česar se lotijo. Zatorej bi jim ustrezali poklici pedagoških smeri in tudi iz področja raznih raziskovanj. Imajo dober spomin in nikoli ne pozabijo tistih, ki so jim na kakršenkoli način pomagali v življenju. Povprečnost jih ne zanima, zato vedno stremijo k lastni izboljšavi v intelektualnem in moralnem smislu. Iskrenost in predanost družini ter življenjskemu sopotniku so vrednote, ki jih tudi sami pričakujejo. Včasih kljub svoji močni potrpežljivosti lahko zaidejo v težave, če se na nekaj prehitro odzovejo ali odločijo in s tem tvegajo določene izgube.

 


Božanstvo HORUS

Je zavetnik rojenih: Rojeni od 20. aprila do 7. maja in od 12. do 19. avgusta

Lasnosti: Pogum in trmoglavost ter ambicioznost

Horus je sin Ozirisa in Izis in je zavetnik faraonov ter simbolizira zvezde in nebo. Tako so ljudje, rojeni pod njegovim okriljem znani po svoji drzni in pogumni naravi. Ne bojijo se tvegati ali poskusiti novih stvari, so optimistični, samozavestni in željni uspehov na vseh področjih. Zato so rojeni voditelji, ki znajo motivirati in voditi druge. Imajo svojo vizijo glede tega, kaj želijo doseči v življenju, za katero se znajo boriti ali truditi. Ker znajo biti tako vztrajni in tudi trmoglavi, ne marajo ne posluha s strani domačih, partnerja ali prijateljev. So pa tudi sami vedno pripravljeni pomagati vsem, ki jih spremljajo skozi življenje. Njihovi poklici v katerih bi blesteli so iz področji politike, retorike in vodstva, saj znajo odlično motivirati in so nasploh prepričljivi ter neizprosni, kadar je to potrebno. Kljub temu, da so v zasebnem področju lahko zelo predani in celo ljubeči, znajo biti tudi ljubosumni in ukazovalni. Privabljajo jih dražje reči in predmeti, zato lahko tudi več denarja v življenju potrošijo zanje.


  • SMS vedeževanje Astrohiša

Božanstvo: ANUBIS

Je zavetnik rojenih: Rojeni od 8. do 27. maja in od 29. junija do 13. julija

Lastnosti: Samozavest in poglobljenost ter samotarstvo

Bog mrtvih je Anubis in je vladar podzemlja ter varuh pokopališč. Zato so ljudje, rojeni pod njegovim okriljem lahko enako ustvarjalni, kot so samotarji in najbolje funkcionirajo takrat, kadar so sami. Radi imajo mir in tišino pri svojem ustvarjanju ali ostalih delovnih obveznostih. So samozavestni in posedujejo močno avtoritarno energijo, zaradi česar jih drugi zelo spoštujejo. So permanentni učenci, ki jih zanimajo različne skrivnosti življenja, katere sami raziskujejo in vedno dvomijo o vsem, kar jih obdaja. So dobri opazovalci sveta okrog sebe in znajo prebrati motive drugih. Zato bi bili odlični psihologi, psihiatri, duhovni učitelji, mentorji, terapevti ali celo zdravniki. So iskreni in dobri prijatelji, ki nikoli ne bodo obrnili hrbta nekomu, ki je v stiski. Čeprav na zunaj delujejo bolj resno ali zadržano, so v resnici zelo duhoviti in zabavni. Ker so nagnjeni k muhavosti, se lahko njihova dobra volja hitro spremeni v sitnarjenje ali celo jezo.


Božanstvo SET

Je zavetnik rojenih: Rojeni od 28. maja do 18. junija in od 28. septembra do 2. oktobra

Lastnosti: Perfekcionizem in dominantnost ter strmenje k spremembam

Set je božanstvo vojne, teme, kaosa in neporaženosti. Zato ljudje, rojeni pod njegovim okriljem, vedno stremijo k spremembam in preobrazbam, novim pustolovščinam in izzivom, s katerimi bi zapolnili svoje življenje. So perfekcionisti, ki so pripravljeni narediti vse, da bi dosegli svoje zahtevnejše cilje, ter so vztrajni in nikoli ne obupajo. Sovražijo poraze in zato jih pretekle napake ne zanimajo, saj vedno zrejo naprej. Močno odločeni, da svojih napak ne bodo nikoli več ponovili. Ne marajo nikakršnih spon ali utesnjenosti, ki bi jih v življenju zaustavljale. Ker imajo vodstvene sposobnosti, so karizmatični, očarljivi, prepričljivi in družabni, lahko opravljajo različne poklice. Vedno so v gibanju in iščejo nova znanja ter informacije. Zato so vedno v središču dogajanj, bolj aktivni ter obveščeni z vsemi novicami. Ker so dominantni in samosvoji, imajo tudi eksplozivno naravo, zato so njihovi odzivi lahko večkrat nepredvidljivi ali nepričakovani.

 

Pripravila Numerologinja Anka

Za razlago, pogovor ali nasvete, me lahko kontaktirate na telefon 090 30 47

Vedeževanje forum