• Vedeževanje in svetovanje Astrohiša

Človekova AURA

Od začetka časa, pa vse do danes, so ljudje imeli znanje o auri, o njenih funkcijah in uporabi, govorili in pisali so o njej, največkrat pa je tudi upodobljena v umetnosti. Aura je naslikana celo na stenah v jamah, kjer so živeli jamski ljudje. Aura je subtilno luminiscentno energijsko telo, ki obdaja vsa živa bitja, v nekaterih primerih tudi predmete in seveda, vsa ostala »bitja« nezemeljskega izvora. V vseh religijah je bodisi naslikana ali opisana, od starodavne Sumerije, Egipta, Rima do Ljubljane, od vzhodnih religij do zahodnih in tudi od levih spiritualnih poti do desnih, skratka, aura nas spremlja skozi čas in prostor in prav je, da tudi mi pišemo o njej, še zlasti zato, ker je osnova in podlaga za vsakršno nadaljnje raziskovanje misticizma, ezoterike in ostalega skritega, čestokrat izgubljenega, a tako dragocenega znanja.

Najprej dejstva; auro je težko videti s prostim očesom, težko jo je začutiti na lastnem telesu ali na drugi osebi, še težje pa zaznati v živalih, predmetih in drugih vrstah. Ampak za vse našteto, obstajajo vaje in način, kako pridobimo tudi to znanje. Obstaja kamera, to je Kirlianova kamera, s katero je auro mogoče slikati, rezultat je neke vrste rentgenski posnetek, vendar ne za kosti, pač pa za energijska polja aure, ki se na sliki barvno prikažejo. Na sliki jo lahko jasno vidimo in celo iz nje pojasnimo vse vrste težav, ki spremljajo posameznika.

Barve aure določajo ali ima posameznik zdravstvene težave, duhovne težave, energijske blokade, vidi pa se tudi, če je posameznik morda energetsko ali astralno napaden preko aure in potrebuje pomoč. Namreč, blokirana aura ni hec, saj lahko pri posamezniku otopi popolnoma vsa čustva, ugasne zmožnost dajanja in sprejemanja ljubezni, sprejemanja resnice, vodi v samozanikanje ter socialni umik in ugašanje na energijskem nivoju, slednji pa nedvomno pelje tudi v počasno ugašanje fizičnega telesa.

Aura okoli človeka je sestavljena iz elektromagnetne radiacije, ki se razteza od infrardeče do ultravijolične svetlobe. Kakšno svetlobo in tudi vibracijo aura oddaja, je odvisno od zdravja in počutja posameznika, še bolj pa od njegovega duhovnega razvoja, strukture DNK, metabolizma, cirkulacije in mentalnega stanja. Barva in moč aure sta neposredno povezana tudi z našimi Pečati (to so čakre v vzhodnih kulturah;  hinduizmu, budizmu itd.). Našteto kaže predvsem infrardeča svetloba. Ultravijolična pa je povezana z našo zavestno aktivnostjo; mišljenje, ustvarjanje, nameni, smisel za humor in čustva. Znanstveniki zadnja leta pospešeno raziskujejo tudi ta področja in do zdaj so že dognali, da je možno spreminjati DNK živega človeka, s tem se spremeni tudi njegova aura oz. energijsko polje. Povprečen človek se lahko izuri, da bi videl auro s prostim očesom, vendar bo ta slika omejena zgolj na ultravijolično svetlobo.

Prišel bo dan, ko bosta zahodna medicina in eksaktna znanost, z roko v roki sodelovala z vzhodnimi modrostmi, tradicionalno kitajsko medicino in ezoteričnimi vedami, na poti k temu cilju smo že danes. Okultno ne bo več skrito. Ljudje bodo pridobili nazaj svojo rojstno pravico do zamolčanega znanja. Otroci, preden spregovorijo, vidijo vse aure, če jim ni všeč, kar vidijo, začnejo jokati, ne glede na to, kako se jim oseba dobrika. Odrasli ljudje so žal tako indoktrinirani v materialni svet, da so to sposobnost izgubili. Morate pa vedeti tudi to, ko odkrivate ezoterično ali okultno znanje in pridno vadite, da bi razvili določene sposobnosti, se zna čestokrat zgoditi, da boste videli kaj takšnega, kar vas bo prestrašilo. Zato vedno modro ravnajte s pridobljenim znanjem, vselej pa zaščitite sebe.

Magia sapientiam sonat. (op. a.: Magija govori skozi modrost).


Določene barve aure torej lahko vidimo, morda tudi začutimo njeno vibracijo in približno izmerimo obseg ter določimo obliko. Vedite, da človeško oko ne zaznava vseh barv, ki v univerzumu obstajajo, zato najbrž ne boste mogli videti vseh barv aure. Aura je sestavljena iz sedmih teles, toliko je tudi glavnih Pečatov (čaker).

Fizično telo je osnova, takoj od njega, par milimetrov stran je obris nižjega eteričnega telesa, sledijo si po spodnjem vrstnem redu. Med njimi ni strogih meja, v vsakem se zazna še energija prejšnjega in predhodnega, kot v mavrici.

1. Nižje eterično telo: se drži fizičnega telesa
Aura tega telesa je najbližje fizičnemu telesu in je dobro vidna na Kirlianovi kameri, razteza se približno do deset centimetrov izven fizičnega telesa in pulzira s hitrostjo cca. 20 krogov na minuto. V tej avri se vidijo vse težave fizičnega telesa (obolenja, poškodbe telesa, bolečine). V barvi rangira od modrikaste do svetlo sive.

2. Čustveno telo: se drži nižjega eteričnega telesa
To je aura čustev in je povezana z vsemi občutki, je bolj pretočna kot prejšnja, ki se zdi bolj trdna, razteza se do 20 centimetrov od fizičnega telesa. Barve te aure se spreminjajo glede na čustveno počutje posameznika, najlažje jih prepoznate s primerjavo barv oblakov (od belih, sivih, do viola rožnatih in temno modrih). Barve prikazujejo čustva, kot so ljubezen, veselje, navdušenje in tudi jezo.

3. Mentalno telo: se drži čustvenega telesa
S še bolj delikatno sestavo so v auri mentalnega telesa naše misli in miselni procesi (trenutna razmišljanja). Razteza se do 35 centimetrov od fizičnega telesa. Barva tega auričnega telesa je rumena. Najbolj vidna je okoli glave in ramen. Bolj intenzivna rumena zasveti, kadar je posameznik globoko zatopljen v razmišljanja.

4. Astralno telo: se drži mentalnega telesa
To je zadnje aurično telo, ki ga lahko človeško oko vidi, posameznik na tem nivoju lahko zaznava že vibracije bitij, ki niso zemeljskega izvora. Povezano je s srčno čakro in zmožnostjo globljih čustev. V barvi rangira od svetlo roza do živo rdeče (čeprav je barva srčnega Pečata zelena). To telo uporabljamo pri astralnih potovanjih in z njim lahko zaščitimo svoje življenje, če bi se znašli v smrtni nevarnosti. To naredimo tako, da astralno telo preoblikujemo v neko drugo telo, ki ga takrat potrebujemo. Ta tema bi zahtevala popolnoma nov članek.

5. Višje eterično telo: se drži astralnega telesa
To telo obstaja še preden je ustvarjeno fizično telo posameznika in živi sočasno v drugi dimenziji (dvojček), vidijo ga lahko le osebe z razvitim sidijem (nadnaravna sposobnost) jasnovidnosti in napredni zdravilci (vrsta šamanov). Razteza se do enega metra od fizičnega telesa in je temno modre barve. Če je to telo v nesimetrični ali pohabljeni obliki, to kaže na blokirana nižja aurična telesa in s tem tudi na blokirane Pečate (čakre).

6. Nebesno telo: se drži višjega eteričnega telesa
Na tem predzadnjem auričnem telesu posameznik čuti visoke duhovne energije kot sta blaženost in ekstaza. Ko dosežemo takšno stopnjo duhovnega razvoja, da lahko čutimo ljubezen univerzuma (božansko ljubezen) in povezanost z vsem živim na Zemlji, smo dosegli najvišjo stopnjo duhovnega razvoja, ki je možen v fizičnem telesu. Telo je veliko toliko centimetrov, kolikor nam je uspelo dvigniti zavest in povezati srčni Pečat z astralom. Barve tega telesa so pastelno bež do bleščeče bele.

7. Keterično telo: se drži nebesnega telesa
Aura keteričnega telesa zajema vse aure prejšnjega telesa in se razteza tudi do dveh metrov od fizičnega telesa. Je trdne strukture, rangira od srebrne do zlate barve. Njena vibracija je zelo hitra in z enostavnimi besedami bi jo najlažje opisala kot: »Jaz Vem. Razlaga ni več potrebna. Dokazi niso potrebni. Sem Eno z Univerzumom.« Preko tega auričnega telesa se aktivira tudi Kundalini sila (najmočnejša energija), ki teče po fizičnem telesu, po hrbtenici gor in dol. Kundalini je možno aktivirati samo, če so vsa telesa aure in vsi Pečati očiščeni blokad. Potem sledi aktivacija Pečatov in Vzdig Kundalini sile. Fizično telo se začne regenerirati, posamezniku se odprejo različni sidiji in »priključen« je na Univerzalno napajanje. Oprostite mi figurativni jezik oz. plastični prikaz, vendar je potreben za boljše razumevanje.

Vseh sedem subtilnih astralnih teles aure je povezanih s sedmimi Pečati, vseh sedem Pečatov pa obstaja v vsakem od sedmih astralnih auričnih teles. Torej 7x7=49 energijskih nivojev, ki lahko resonirajo vsak s svojo vibracijo in hitrostjo. Med seboj so soodvisni in prehajajo drug v drugega.

Tako, še zelo na kratko Pečati, ki so povezani z auričnimi telesi, do sedaj pa ste gotovo že sami ugotovili, da bodo Pečati zahtevali popolnoma svoj članek. Barve Pečatov so lahko različne od barv auričnih teles. Pečate vedno naštevamo od spodaj proti glavi. Prvi Pečat je v trtici (homo sapiens sapiens ima 5 križnih vretenc) ali v repu (tisti, ki ga imamo; 6 križnih vretenc). Drugi Pečat je nad spolovili in pod popkom, tretji Pečat je v solarnem pleksusu, četrti Pečat je v srcu, peti Pečat v grlu, šesti Pečat je točno na sredini možganov in sedmi pečat je na vrhu glave, na sredini. Pečate si ne razlagajte kot male točkice na opisanih mestih, to so velike krogle, ki se raztezajo skozi vaše telo.

Primer: en Pečat je v obliki krogle, ki sega rahlo ven iz vašega telesa, na vseh straneh.

  1. Pečat: Temeljna čakra (rdeča, prvo aurično telo)
  2. Pečat: Sakralna čakra (oranžna, drugo aurično telo)
  3. Pečat: Solarna čakra (rumena, tretje aurično telo)
  4. Pečat: Srčna čakra (zelena, četrto aurično telo)
  5. Pečat: Grlena čakra (modra, peto aurično telo)
  6. Pečat: Čakra Tretjega očesa (pinealna žleza), (viola, šesto aurično telo)
  7. Pečat: Kronska čakra (indigo, sedmo aurično telo)

Delov telesa in organov nisem posebej naštevala zato, ker si boste najlažje predstavljali povezavo med njimi tako: Pečatu odgovarjajo tisti deli telesa in organi, na čigar mestu se nahaja. Npr.: Temeljni Pečat: noge, Sakralni Pečat: mehur, spolovila, Solarni Pečat: vsi organi trebušne votline itd.

Še barve polj aure, da boste vse skupaj lažje povezali:

Rumena: zabava, osebna moč, humor, lahkost, logika in ustvarjalnost.
Oranžna: produktivnost, užitek, navdih, čustveno izražanje.
Rdeča: fizična energija, vitalnost, prizemljitev, spontanost.
Zelena: harmonija, ljubezen, komunikacija, sprejemanje.
Modra:  komunikacija, socialni stiki, odprtost samoizražanja.
Viola: intuicija, meditacija, umetnostno izražanje.
Indigo: mir, ljubezen, iskrenost, resnica, čustvena globina, prijaznost in dobrota.

Prihodnjič pa več o Pečatih in njihovem delovanju.


Vse dobro vam želi Vaša,
Numerologinja in prerokinja Anka

Telefon: 090 3047