• Vedeževanje in svetovanje Astrohiša

Čakre delovanje - uravnavanje

Čiščenje čaker in njihovo uravnavanje ter pomen

Pravilno delovanje čaker vpliva na mentalni in fizični človeški sistem. Pomen pravilnega delovanja čaker je zato izredno pomemben, da smo zdravi in vitalni ter umsko sposobni dosegati vse, kar si zaželimo. Blokade na čakrah, pa lahko porušijo naše celotno ravnovesje in nam zato ne dovolijo, da bi lahko trezno razmišljali, se dobro počutili in tako naprej.

Po hindujskem sistemu zdravljenja, ima človek sedem glavnih čaker ali energijskih vrtincev. Vsaka čakra se vrti v smeri urinega kazalca, če deluje pravilno. Na tak način so vsi telesni organi nemoteno priskrbljeni s krvjo in energijo.  V kolikor  se posamezna čakra vrti prehitro, postane hiperaktivna in izgublja energijo. Prav tako ni dobro, če se posamezna čakra premalo vrti, saj je v tem primeru prepočasna in prejema premalo energije. Zatorej je za zdravo telo ključno, da se vse čakre nemoteno vrtijo in med seboj dosegajo energijsko ravnovesje, ter da energija preko njih, teče čimbolj nemoteno. Ker osnove o čakrah že poznamo in smo o njih že pisali, vam bom posredovala informacijo o prvih znakih, ki nas opozarjajo, da z energijsko pretočnostjo čaker nekaj ni v redu.
 
Znaki slabšega delovanja pri prvi korenski čakri, so bolečine, trganje v nogah, hladnejše noge, bolečine v mišicah nog, bolečine v sklepih, težje izločanje blata in možnost težav z zobmi. Naše misli, ki slabijo delovanje te čakre, so najpogosteje povezane s financami, blaginjo, preživetjem, delom in našo varnostjo nasploh. Torej, ko ne počnemo tistega v čemer bi se počutili dovolj varno, zadovoljivo in sproščeno, se nam te nepravilnosti ali bremena, prenesejo na delovanje prve čakre, katere energija, postopoma prične delovati nepravilno.
 
 
Znaki slabšega delovanja pri drugi sakralni čakri,  so težave z mehurjem, težje izločanje urina, bolečine v predelu ledvic, težave s spolnimi organi, krči v spodnjem delu trebuha, bolečine v križu in pomanjkanje volje do intimnega stika. Naše misli, ki slabijo delovanje te čakre so najpogosteje povezane z ljubeznijo do samega sebe, odnosi v družini in odnosi v širšem okolju. Torej, ko se nimamo dovolj radi in ko mislimo, da nas domači ali drugi ljudje ne sprejemajo najbolje, se počutimo odrinjeno, ter izgubljamo samozaupanje. Tako se naša samopodoba ruši in se to breme, odrazi tudi v nepravilnem delovanju te čakre.
 
 
Znaki slabšega delovanja pri tretji popkovni čakri, so težave povezane z želodcem, tankim črevesjem, jetri, žolčnikom, vranico, trebuhom  in delovanjem trebušne slinavke, ter bolečinami v predelu popka. Naše misli, ki slabijo delovanje te čakre, so najpogosteje povezane z idejami in željami, ki jih ne znamo udejanjiti. Na tak način izgubljamo organiziranost, racionalnost in sistematičnost v svojem življenju, kar bremenilno vpliva, na energijsko delovanje solarnega pleksusa.
 
 
Znaki slabšega delovanja pri četrti srčni čakri, so težave povezane s srcem, osrčnikom, pljuči, v prsnem predelu, bolečinami in krči v rokah, ter bolečinami in trganjem na zgornjem, hrbtnem delu, pod lopaticami. Naše misli, ki slabijo delovanje te čakre, so najpogosteje povezane z odsotnostjo globokih čustev in strahom kakršnekoli zavrnitve. Pri tem izgubljamo, čut za senzibilnost, usmiljenje, brezpogojno ljubezen in ustvarjalnost, ter postajamo vse bolj posesivni v odnosih. Tak nepravilen način razmišljanja bremeni delovanje srčne čakre.
 
 
Znaki slabšega delovanja pri peti grleni čakri, so težave povezane z grlom, nosom, glasilkami in glasom, dihalnimi potmi, spremembami na koži, bolečinami v ramenih, limfnim sistemom in slabšim delovanjem ščitnice. Naše misli, ki slabijo delovanje te čakre, so najpogosteje povezane s samo izražanjem, ker  smo prepričani, da je naša komunikacija z drugimi preslaba, nezanimiva, neizvirna, površna in zato brezpredmetna. Na tak način, izgubljamo možnost kreativnosti govora in razmišljanja, saj ne moremo izraziti svojega mnenja, ter s tem bremenimo delovanje te čakre.
 
 
Znaki slabšega delovanja pri šesti čelni čakri, so težave povezane z očmi in vidom, sluhovodom ali pritiskom v ušesih, z glavoboli v predelu čela in predelu malih možganov, ter s slabšim delovanjem žleze hipofize. Naše misli, ki slabijo delovanje te čakre, so najpogosteje povezane s premočno razvito domišljijo, slabim ločevanjem med realnim in nerealnim dojemanjem sveta in zanikanjem duhovnosti. Zato lahko pretiravamo, z rutiniranim načinom življenja, kar posledično bremeni delovanje čelne čakre.
 
 
Znaki slabšega delovanja pri sedmi kronski čakri, so težave povezane z živčnim sistemom, pojavljajo se glavoboli migrenske in tenzijske oblike, boleče ali pekoče oči, slabše delovanje žleze češerike in pritisk v predelu senc. Naše misli, ki slabijo delovanje te čakre, so najpogosteje povezane s premajhno sproščenostjo, zaradi mentalne ujetosti v naučene ali prevzete kalupe, kar posledično bremeni delovanje te čakre, saj se ne znamo več sprostiti.
 
 
Imate vprašanje povezano s čakrami?
Kako si prečistiti čakre?
Kako vzopstaviti ravnovesje čaker?
 
Vabim vas, da me pokličete in skupaj bomo ugotovili kje se pojavljajo težave. Ko težavo prepoznamo jo lahko začnemo razbijati, kar posledično vodi do vsesplošnega ravnovesja čaker.
 
Veliko zdravja vam želi,
vaša svetovalka Anka
 
Telefon: 090 3047